MERIVALE HOUSE 5

The floor plan of this Merivale house follows an L shape with the base of the L facing the street; maximising the use of the site and sun orientation. The street elevation has limited windows to ensure privacy, as opposed the rear of the property where a wall of glass sliding doors tempered with steel shutters form the spine of the downstairs. The second level, containing the master suite, looks at first glance like a regular square rising above. However, two walls are set off 90 degrees, creating interesting angles and visual interest from both the outside and inside.

No expensive materials were used to create this home. Instead, clever design execution and simple cost-effective material selection were paramount.

Builder – Jamon Construction
Interior & Lighting Design – Lume DesignPhotography – Jamie Armstrong
Published in – TRENDS VOL 33 NO1
TIDA New Zealand Designer New Home of the Year 2016